Kjelvågtinden og Uløytinden

Utfordre deg selv med en tur til Uløytinden på øya Uløya.

TURBESKRIVELSE
21.06.201908:13 Rakel

Turen opp til Uløytinden starter fra Havnnes vest på øya Uløya. Havnnes er et kulturhistorisk handelssted fra 1800-tallet, som har vært viktig for ferdsel og handel i regionen i generasjoner. Stedet drives fremdeles den dag i dag og ble tildelt Olavsrosa i 2017. For å komme til Havnnes må man ta ferge fra Rotsund. 

Turen går i jevnt, bratt terreng og det siste stykket består av steinur. Fra fergeleiet på Havnnes følger du veien til Havnnes, og videre mot den gamle idrettsplassen langs grusveien og inn i skogen. I skogen er det et bratt parti, som er delvis sikret med tau. Deretter følger du skiltet “Aksla Vest”.

Fra skoggrensen blir det til et åpent fjellterreng og det er ingen tydelig merket sti. Du bør skrå mot fjellaksla og følge denne mot toppen. Langs aksla vil du også få fantastisk utsikt hele veien, både til Lyngsalpene og innover Storfjorden. Først kommer du til Kjelvågtinden 1104 moh. og kan velge om du vil fortsette til Uløytinden 1114 moh.

For å komme dit må du først litt ned, før du kan fortsette oppover. Mellom tindene består terrenget av grov steinur og to snøskavler man må passere. Den første ligger østover fra Gappertind, hold deg inntil den store steinen mot Havnnes når du går over skavelen. På den neste skavelen, bør man holde seg mest mulig mot vest, altså på Gapperdalsida. På østsiden er det bratt nedover.

Fra Uløyas tak kan du se Kvænangen og Loppa i øst og mot vest ser du øyene i Karlsøy. Følg samme vei ned igjen.

NB! Vær obs på at området er værhardt.

Parkering

For å komme til Uløya må man ta ferge. Parkering ved fergeleiet i Rotsund eller ved fergeleiet på Vest-Uløya. Fergeruten finner du på www.tromskortet.no. Et alternativ er å sette bilen igjen i Rotsund, og ta med seg sykkel på ferga. For sykler og passasjerer det er gratis.

Vanskelighetsgrad

Krevende

Merket

Stien er kun merket noen steder

Lengde

10,4 km

Høyeste punkt

Kjelvågtinden 1104 moh., Uløytinden 1114 moh.

Tid

6 timer

Ivar Heggelund
Utsikt fra Uløytinden mot Kvænangen
Georg Sichelschmidt
Fra Uløyas tak ser du Lyngsalpene som stuper i Lyngenfjorden

Relaterte artikler

google map