Arontinden på Nord-Uløya

Arontinden 563 moh. på Nord-Uløya gir vakker utsikt over Follesøynene, Vorterøya, Arnøya og Kågen i nord og Lyngsalpene i vest. 

TURBESKRIVELSE
21.06.201908:33 Rakel

Det finnes tre ulike ruter opp, og dette er beskrivelse av hovedstien som er middels krevende. Ta av ved «Ut i Nord»-skiltet ved Bjørkestøl, ca. 4 km langs grusveien fra fergeleiet. Stien starter til høyre for den øverste hytta, og den er tydelig og merket med varder underveis. 

Du går forbi «Italienersletta», som har fått navnet sitt etter ei rasulykke hvor flere italienske skikjørere ble tatt – og heldigvis gikk det bra med alle. Opp på fjellkanten passerer du «Reinrabben» og derfra dreier stien mot varden på Arontinden.

På toppen kan du nyte den spektakulære utsikten og ved fint vær kan du ta deg en dukkert i noen av fjellvannene på vestsiden av varden.

Alternativ: Ønsker du en slakere og lengre tur, kan du starte fra Arctic Panorama Lodge. Ruta herfra er godt merket, men stien er ikke så oppgått.

Parkering

Ferge fra Rotsund fergeleie (ved E6) til Uløybukt. Fergerutene finner du på www.tromskortet.no. Følg veien nordover 4 km fra fergeleiet til startpunktet. Ingen merket parkeringsplass. Et alternativ er å sette bilen igjen i Rotsund, og ta med seg sykkel på ferga. For sykler og passasjerer det er gratis.

Vanskelighetsgrad

Middels

Merket

Merket med varder

Lengde

5 km

Høyeste punkt

563 moh.

Tid

5-6 timer

Lars Thomas
Fra Arontinden ser du Follesøyene.

Relaterte artikler

google map