Blåisvatnet – den blå idyllen

Blåisvatnet i Sør-Lenangen har en intens blåfarge som står i sterk kontrast til det bratte fjellsidene i bakgrunnen. Dette er en tur i relativt lett terreng som passer store og små!

TURBESKRIVELSE
29.04.201514:41 Marie Angelsen

Blåisvatnet ligger idyllisk plassert ved foten av Lenangsbreen på Lyngenhalvøya. Turen hit er virkelig en opplevelse du sent vil glemme. 

  • Visste du at den klare blåfargen på Blåisvatnet kommer av at smeltevannet fra Lenangsbreen inneholder mye siltpartikler…? 

Slik finner du fram

Blåisvatnet ligger ca. fire kilometer øst for Jægervatnet. Fra Lyngseidet tar du av mot Svensby, deretter mot Jægervatn og Sør-Lenangsbotn. Du kan enkelt parkere ved parkeringsplassen på høyreside av veien.

Fra Tromsø tar turen omkring 2,5 timer, inkludert ferge fra Breivikeidet – Svensby.

Turbeskrivelse til Blåvatnet 

Om du ønsker å gå direkte til Blåisvatnet kan du enkelt følge stien som er tydelig merket med rødmalte varder innover. Turen til Blåisvatnet er omkring åtte kilometer tur/retur. Man beregner ca. 1,5 time fram og én time tilbake. 

Vannet ligger på 189 meters høyde, og hele turen går i rimelig lett, flatt terreng. Den siste delen av veien må man klarte over en del ur og større steiner. Turen passer perfekt for hele familien.  

Den beste tiden å gå er om sommeren og på høsten. Om man besøker Blåisvatnet på ettermiddagen i solskinn vil blåfargen være på sitt sterkeste.

  • Er du klar for en ekte naturopplevelse? Da vil en iskald og frisk dukkert i Blåisvatnet være å anbefale. Dette gir deg et skikkelig adrenalinkick!

Alternativ rute via Aspevatnet

En alternativ rute til Blåisvatnet er å gå via Aspevatnet. Da følger man stien til hyttene og går over broen, videre derfra følger man den merkede løypa til Aspevatnet. Fra Aspevatnet følger man en merket sti fra nordsiden av vannet, over utløpet fra vannet.

Overnatting

Overnatting kan du bestille her. 

Kart

Kartet over Lyngenhalvøya Nord, Nordeca, 1:50 000 passer fint for denne turen. Andre kart kan kjøpes i lokale butikker eller bestilles på kartbutikken.no.

Nyttige lenker

Marie Angelsen
Blåvatnet
Blåvatnet
Tine Marie Hagelin
Blåvatnet
Blåvatnet
Oddrun Skjemstad/Lyngsalpan Landskapsvernområde
Blåvatnet
Blåvatnet
Marie Angelsen
På vei tilbake
På tur tilbake fra Blåvatnet

Relaterte artikler

google map