Norddalen

Mange større og mindre fosser og et fint turterreng gjør dette til en spennende tur. Den er også et godt alternativ for de som er interessert i 2. verdenskrig og krigshistorie.

Historisk vandring
15.07.201916:08 Marie Kr Angelsen

Løypa følger en skogsbilvei med slak stigning, som det er lett å finne fram på langs stort sett hele veien. Når du har gått ca. 6 km kommer du til ei gammel trebru som du skal passere. Herfra ser du to små vann og ei hytte. Ved en liten varde like etter brua skal du ta av fra veien, og følge tett langs vannene på samme side som hytta ligger. Ved enden vil du se flere rester av tyske brakker opp langs ryggen som ligger rett forut.
Det er satt opp varder som leder deg på rett vei.NB! På sensommeren er det mulig å gå tørrskodd hele veien med lette tursko, men på våren kan det være en del vann og litt snø flere steder.

Startsted/Parkering

Ta av E6/E8 mot Hatteng og deretter i krysset mot Kitdalen langs den veien som tar av fra Hatteng på østsida av elva. Følg denne veien til like før den går over elva ved brua øverst i dalen. Her fortsetter en skogsvei (Norddalsveien) som kan følges inn til krysset inn mot Norddalen og Midterdalen.

Vanskelighetsgrad

Blå

Merket

Tydelig sti

Lengde

14 km

Høyeste punkt

750 moh

Tid

4-5 timer

Marie Angelsen
På tur mot trimpostkassen i Norddalen
Marie Angelsen
Et av fossefallene på tur opp Norddalen

google map